Gespecialiseerd in bruiloft- & bedrijfsfeesten.
sep 19

Waar moet je op letten bij het kiezen van een feestlocatie?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een feestlocatie?

De perfecte trouwlocatie kiezen voor jullie trouwfeest is een uitdaging. De locatie moet namelijk passen bij jullie wensen en persoonlijke voorkeuren. Denk hierbij aan uitstraling, ligging en de mogelijkheden die een locatie te bieden heeft. Wanneer je een locatie op het oog hebt, dan is het belangrijk om tijdens een bezoek op de volgende dingen te letten:

De indeling van de locatie.

Om een gezellige en goede sfeer te creëren is het prettig als de ruimte voor de dansvloer gelegen is dicht bij de bar. De bar is vaak een centraal punt. Vanuit hier oriënteren de gasten zich om een vervolg te geven aan de avond. Wanneer de bar vlak bij de dansvloer ligt stimuleert dit tot dansen. Hierdoor zal de dansvloer sneller gevuld zijn en makkelijker gevuld blijven. Tevens is het belangrijk om na te denken waar jullie de DJ of band willen positioneren.

De Bijkletsers

Er zijn vaak veel verschillende gasten op een feest. De één wil dansen, de ander wil dansen afwisselen met bijkletsen, er zijn ook mensen die de voorkeur geven aan een avond gezellig bijkletsen. Het mooiste is als er een aangrenzende en wat kleinere ruimte is waar de gasten zich terug kunnen trekken om met elkaar in gesprek te gaan.

Wij van Move sound adviseren om een avond rustig op te bouwen door de gasten te verwelkomen met gezellige achtergrond muziek. Deze muziek wordt naar verloop van tijd opgebouwd. Dit zodat de gasten zin krijgen om te dansen om vervolgens de dansvloer te openen door een openingsdans te verzorgen.

De rokers

Er roken steeds minder mensen. Wel is het goed om tijdens een trouwfeest hier rekening mee te houden. Bij veel locaties moet je naar buiten om te roken, met als gevolg dat er regelmatig een aantal gasten naar buiten gaan en elkaar daar gezelschap houden. Uiteraard wil je dit gezelschap juist binnen hebben. De rokers ‘moeten’ daarom gestimuleerd worden om zich weer aan te sluiten in de feestruimte. Het is daarom goed dat de rookruimte niet te gezellig is, even een sigaretje en dan weer terug naar het feest. Het is perfect als de rookruimte direct grenst aan de feestruimte zodat de rokers en de feestgangers non-verbaal contact kunnen houden.

De Bereikbaarheid van de locatie.

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten met betrekking tot de bereikbaarheid van de locatie. Voor de gasten is het belangrijk dat ze bij de  locatie kunnen parkeren en eventueel na het feest kunnen overnachten. Daarnaast is het belangrijk dat de locatie, de feestzaal  en het toilet goed toegankelijk zijn voor eventueel minder valide gasten.

Naast de gasten dien je ook rekening te houden met de DJ, die op jullie trouwfeest het licht en geluid gaat verzorgen. Dit omdat alle kostbare apparatuur in zware, grote, flightcases op wielen vervoerd worden. Deze flightcases zijn vaak erg zwaar om te tillen. Het is daarom belangrijk dat er geen grote obstakels zijn zoals trappen en onverharde paden.

Als dit aanwezig is, meld dit dan bij de DJ. Vaak kunnen ze in overleg met de locatie een passende kostelose oplossing vinden. Maar het kan voorkomen dat er hierdoor extra kosten worden gemaakt.

Controleer of er voldoende stroom is.

Een DJ heeft altijd stroom nodig, controleer of er voldoende stroomvoorzieningen aanwezig is op de feestlocatie.

Niets is vervelender als een DJ komt optreden en merkt dat de stroomvoorziening niet voldoende is. Uiteraard zal de DJ opzoek gaan naar oplossingen. Bij de grote lichtsets kan het betekenen dat een deel niet aangesloten kan worden. Wat natuurlijk niet ten goede komt aan de uitstraling/sfeer van het feest.

Vragen over stroom die je kan stellen aan een locatie zijn:

  • Waar zitten de stroompunten?
  • Bij grote feesten (>200 gasten) moet er krachtstroom aanwezig zijn, vraag ook hoeveel ampere?

 

Een DJ wil vaak graag antwoorden hebben op deze vragen om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden.

De akoestiek van de ruimte.

De akoestiek is belangrijk voor het optimaliseren van het geluid op de feestavond. Kijk of de ruimte is ingericht met materialen die geluiden opnemen; zoals gordijnen, houten vloeren, planten, ect.

Feestzalen met een mindere akoestiek zijn vaak zalen die minimaal zijn aangekleed en waarbij veel gladde harde onderdelen te vinden zijn zoals ijzer, glas, ect. Het grote nadeel van zo’n zaal is dat de muziek vaak slecht te verstaan is doordat het gaat rondgalmen. Hierdoor komt de muziek al snel te hard aan waardoor de kans op klachten over de geluidskwaliteit aanwezig is.

Wij van Move sound helpen jullie graag om de perfecte trouwlocatie te vinden.

Op veel locaties in Gelderland en omstreken zijn wij bekend, hierdoor zijn wij op de hoogte van de bovengenoemde zaken. Tijdens een vrijblijvend oriënterend gesprek zullen we de locatie doornemen en de voorzieningen bespreken. Uiteraard nemen wij in overleg met jullie contact op met de locatie om belangrijke zaken op elkaar af te stemmen.

Mochten jullie nog op zoek zijn naar de perfecte trouwlocatie voor jullie trouwfeest, ook daarbij help ik graag.

DJ Martijn van der Roest

Je mag altijd even een bericht achterlaten of je antwoord hebt gekregen op de vraag; waar moet je op letten bij het kiezen van een feestlocatie? of kijk het artikel: bruiloft tips tijdens de voorbereiding van jullie bruiloft!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een feestlocatie?
DJ Martijn van der Roest

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *