Gespecialiseerd in bruiloft- & bedrijfsfeesten.
sep 19

Een DJ of een live band op je bruiloft?

Een DJ of een live band op je bruiloft

Het maken van de keuze voor een dj of een live band op je bruiloft is een lastig uitdaging en hangt af van voornamelijk persoonlijke voorkeuren. Naast jullie persoonlijke wensen spelen er nog een aantal andere factoren mee. Het is goed om dit voor jezelf duidelijk te hebben, omdat muziek een van de belangrijkste sfeermakers is op jullie trouwfeest. De muziek kan de avond laten slagen of niet. Om te helpen bij het maken van een keuze zetten we een aantal onderwerpen voor jullie op een rij.

Budget

Een live band is in de meeste gevallen duurder dan een drive-in show met een goede DJ. Dit komt omdat een band uit meerdere personen bestaat, dan een drive –in show. De kosten van een kwalitatief goede drive-in show zijn gemiddeld € 800. De kosten van een coverband zijn gemiddeld € 1650, afhankelijk van je keuze.

Repertoire

Een kwalitatief goede DJ heeft een breed repertoire en bereidt het trouwfeest voor, volledig afgestemd op jullie wensen. Een DJ kan ook gemakkelijk ter plekke inspelen op de gasten en de sfeer op jullie trouwfeest. Zo zijn verzoekjes (mits gewenst) geen probleem, alles is mogelijk.

Een goede band is ook up-to-date door nieuwe nummers te oefenen en toe te voegen aan hun repertoire. Soms kunnen verzoekjes wel een belemmering zijn, zeker als het wat oudere nummers zijn die de band al lange tijd niet gespeeld heeft.

Samenstelling van het publiek

Wie zijn de gasten en waar houden ze van? Houden ze van dansen of meer van een goed gesprek? Dit is een belangrijke vraag om over na te denken bij het maken van deze keuze. Een DJ heeft in principe alle muziek beschikbaar en kan gevarieerd inspelen op de gasten en hen desgewenst stimuleren om de dansvloer op te gaan. Een band geeft van nature sfeer in de ruimte. Ook heeft een goede band meer interactie met het publiek en zal ze verleiden de dansvloer op te gaan.

Pauzes

Een DJ draait de hele avond door zonder onderbrekingen of stiltes. De muziek zal vloeiend in elkaar overlopen en favoriete nummers zullen helemaal worden afgespeeld. Afgestemd op de gasten zullen andere nummers eerder overgaan naar een volgend nummer.

Een live band kan niet de hele avond achtereen spelen, ze hebben pauzes nodig. Veel bands spelen hierop in door tijdens hun pauze andere muziek aan te bieden of een DJ in te zetten, zodat het feest door kan gaan.

Mocht het budget het toelaten, dan is de combinatie van een DJ en een band natuurlijk ook een mogelijkheid. In goed overleg kan dan de band en de DJ gebruik maken van dezelfde installatie, dat scheelt.

Heb je nog vragen of vind je het nog steeds lastig om een keuze te maken tussen een dj of een live band op je bruiloft, neem dan gerust contact op met DJ Martijn van der Roest van Move sound, wellicht kan ik jullie verder helpen.

DJ of een band op je bruiloft

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *